Акценти
Начало / Крими / Сурвакарчета от Буковлък поздравиха министър Бъчварова за Василица

Сурвакарчета от Буковлък поздравиха министър Бъчварова за Василица

По традиция днес ромски деца посетиха Министерството на вътрешните работи за Банго Васили. Министър Румяна Бъчварова бе поздравена от сурвакарчетата за празника Василица. За седма поред година ученици отправят пожелания към ръководството и служителите на МВР за здраве и берекет с традициите на ромския и българския фолклор.

Малките сурвакарчета са възпитаници на ОУ „Свети Климент Охридски” в плевенското село Буковлък, в което заедно учат деца от три етноса, демонстрирайки толерантност и уважение помежду си.
Момчетата и момичетата бяха подготвили кратка програма, с която пресъздадоха празничния ритуал, свързан с наричане и пожелаване на здрава година. По стар обичай децата сурвакаха министър Румяна Бъчварова, заместника й Цвятко Георгиев и служители на вътрешното министерство и им пожелаха щастлива година и бъдещи успехи.
Министър Бъчварова насърчи таланта на децата, заръча им да се учат добре и им подари лакомства, както и железни парички, за да се радват на „желязно здраве”.
От центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” благодариха за съществуващото отлично партньорство с Министерството на вътрешните работи, подчертавайки, че то може да бъде разглеждано като пример за добра съвместна работа за интегриране на ромите в обществото.

Снимка: Пресцентър МВР

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...