Акценти
Начало / Спорт / Футболният „Спартак” – Плевен – излиза от Б група?

Футболният „Спартак” – Плевен – излиза от Б група?

Професионален футболен клуб „Спартак 1919” – Плевен е на път да приключи участието  си в „Б“ група, съобщават от sportal.bg, цитирайки решението на двамата съсобственици Иван Динов  и Даниел Митов в понеделник да внесат официално писмо в Българския футболен съюз за отказване от участие. Причината за този ход е липсата на спонсор на клуба, са заявили двамата, след като до 14:00 часа днес не се е появил желаещ  да поеме от тях футболния клуб.

Досегашните собственици на ФК „Спартак” все още имат надежда, че до края на тази седмица ще се яви желаещ за акциите на клуба. На брифинг в началото на седмицата кметът на Плевен проф. Димитър Стойков обяви, че има информация за двама желаещи да поемат спонсорството на отбора. Досегашният президент Иван Динов обаче каза, че с него никой не е разговарял. Среща с евентуален нов собственик е имал Даниел Митов, но до този момент няма официална оферта за футболния клуб.

Иван Динов и Даниел Митов съжаляват за решението си да извадят отбора от Б група, но са принудени, тъй като в настоящата неизяснена ситуация трупат само разходи, които нямат възможност да покрият, съобщават от sportal.bg.

Ще припомним, че Динов и Митов се отказаха от ПФК „Спартак”, след скандално провалената на 17 януари първа тренировка на отбора за полусезона.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...