Начало / Спорт / Футболен турнир за ветерани откриват тази вечер в Коиловци

Футболен турнир за ветерани откриват тази вечер в Коиловци

За поредна година в плевенското село Коиловци организират Турнир по футбол за ветерани. По традиция в турнира се включва отборът домакин ФК „Бойчинов” и ФК „Боримечка” от побратимения на Коиловци град Клисура. В надпреварата ще се включат и ветераните от ФК „Спартак” – Плевен.Турнирът ще бъде открит на 2 август от 18 часа на стадиона в селото.Сред поканените официални лица са няколко кмета – на Община Плевен проф. Димитър Сойков, на Клисура – Борис Петров, който е родом от плевенското село домакин, на село Розино, община Карлово – Димитър Петров. Очакват се събитието да уважат и двама народни представители – Петър Дулев от Коалиция за България и Владислав Николов от ГЕРБ.  Гост се очаква да бъде и ректорът на СА „Д.Ценов“ гр.Свищов – проф. Величко Адамов, както и ветерани от ЦСКА.

В турнира ще бъдат връчени грамоти за класиране на първо, второ и трето място. Индивидуални награди  ще бъдат връчени в шест категории. Ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият футболист на турнира, най-добрият играч и най-добрият вратар, грамота ще има и за най-прецизен изпълнител и разбира се, за голмайстор на турнира.
Главен организатор на турнира е Емил Илиев, председател на ФК „Бойчинов“ – Коиловци. А домакините държат да споменат, че пазител на традицията е кметът на Клисура – Борис Петров, а верен другар е Димитър Петров, кмет на село Розино. Благодарности изказват и на главния спонсор на турнира.
За  доброто настроение на гостите и на зрителите ще допринесат изпълненията на духовата музика от гр.Славяново с ръководител Володя Дешков и осигурината почерпка /скара и наливна бира/ за участници, гости и публика. А на празничната вечеря за участници и официалните гости ще пее Христо Кидиков.
Спортното меропиятие е част  от програмата, свързана с отбелязването на 340 години от първите писменни сведения за село Коиловци, уточняват организаторите.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...