Акценти
Начало / Култура / Фотографи представиха „Плоцк в ритъма на културата”

Фотографи представиха „Плоцк в ритъма на културата”

Фотоизложба „Плоцк в ритъма на културата” беше открита снощи в една от алеите в парка на Регионалния исторически музей в Плевен. В поредица от фотографии изложбата показва знакови културни събития, случили се в полския град, побратимен с Плевен. Тя е подредена по повод Празника на Плевен – 15 май.

Изложбата беше открита от кмета Георг Спартански, който подчерта, че е истинско удоволствие, когато можеш да празнуваш с приятели. Той припомни, че преди броени дни плевенска делегация е била на посещение в полския побратимен град, където са срещнали сърдечни и гостоприемни хора и са видели град с богата културна традиция. Частица от тази култура може да се види в подредената изложба, каза кметът и добави, че ръководството на Община Плевен е отворено за бъдещи съвместни проекти в областта на културата, спорта и образованието, както и в областта на търговията и икономика.

След откриването кметът и председателят на Общинския съвет Мартин Митев, придружени от представители на делегацията от Плоцк, разгледаха  фотоизложбата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...