Акценти
Начало / Видео / Празник с Плевен в сърцата и със сърца за Плевен (видео, снимки)

Празник с Плевен в сърцата и със сърца за Плевен (видео, снимки)

Сърца, усмивки и много празнично настроение изпълниха площад „Възраждане“ днес. Честванията за Празника на Плевен започнаха от площад „Стефан Стамболов“ пред Драматичен театър „Иван Радоев“, където се извърши празничен водосвет, а шествие под надслов „Те прославиха града” измина пътя по централната пешеходна зона до сцената пред сградата на Община Плевен.

Празнични приветствия там към плевенчани отправиха кметът на Плевен Георг Спартански и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

„Мисля, че на такъв светъл празник трябва да говори сърцето, думите не могат да опишат това, което то чувства”, се обърна към събралите се кметът Спартански. „Думата, която ни е събрала днес, на 15 май, е „обич”. Обич към нашето минало, преклонение към нашите предци, чиито портрети са тук. Хората, които създадоха Плевен и поддържаха жива традицията през вековете и направиха така, че днес ние да се чувстваме горди и достойни граждани на един прекрасен град. Второто, което ни обединява, е днешният ден на Плевен“, каза кметът. „Но най-големият смисъл е това, което предстои, а то е бъдещето. Бъдещето на тези, които идват след нас – нашите деца. Тогава Плевен ще има бъдеще – само ако гордо и достойно почита своето минало и не забравя задачите и делата на днешния ден, но отправил поглед в бъдещето. С Плевен в сърцата и със сърце за Плевен! Честит празник!”, поздрави събралите се  Георг Спартански.

„Обичта към града ни трябва да се прояви в усмивка. Тази усмивка да бъде обещание за работа в интереса на нашия град, за единение и за бъдещето на Плевен. Честит празник! Нека Плевен да бъде и пребъде!“, каза в своето приветствие председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Програмата продължи с празничния концерт „Песните на България” с участието на Общински хор „Гена Димитрова” и Общински духов оркестър. Изпълненията започнаха с една от най-българските песни – „Хубава си, моя горо“.

Вечерта на площад „Възраждане“ програмата продължава с концерт на група „Криминале” – от 20.30 часа, а веднага след тях – в 21:30 часа, на сцената излиза звездата на българската естрада – Васил Найденов.

Празничният ден ще завърши със заря в 23 часа.

Следваща Предишна
празник на Плевен 2
Георг Спартански
празник на Плевен

шествие празник Плевен 1
празник Плевен знамена
празник на Плевен 4

шествие празник Плевен
празник на Плевен 1

празник на Плевен 3
празник Плевен знамена 1
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...