Акценти
Начало / Общество / Форум –дискусия за пазара на труда в областта започна в Плевен

Форум –дискусия за пазара на труда в областта започна в Плевен

IMG_0293кнсб

Дискусионен форум „ Анализ на пазара на труда в област Плевен” беше открит днес в Плевен. Във форума, който се провежда по повод 25-годишнината на независимия синдикат, участват представители на синдикални организации, на общините  от областта, както и представители на бюрата по труда и на работодателските организации.

Специален гост на форума е президента на КНСБ – Пламен Димитров.

Да приветства участниците дойде кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, който подчерта, че отбелязването на четвъртвековния юбилей на синдиката е повод да бъде даден израз на респекта, който поражда дейността и ролята на организацията. Във ваше лице виждаме съмишленик, увери кметът. В приветствието си той постави акцент и върху факта, че в рамките на неговия мандат са разкрити над 1 700 нови работни места по различни проекти.

Приветствие към участниците във форума беше изпратил и областният управител Ралица Добрева, с което тя пожела стабилно и успешно развитие на синдиката и през следващите години.

За 25-годишното развитие на КНСБ говори президента на организацията Пламен Димитров, който изтъкна, че синдикатът е успял да се превърне в незаобиколим фактор. В момента синдикалните членове са над 300 000 и това прави КНСБ най-голямата синдикална организация в страната. Най-важното е, че КНСБ е политически независима организация и сме запазили това през годините и ще го развиваме, изтъкна Димитров. Той допълни, че единствено по време на местните избори си позволяват да излязат от тази позиция и включват свои синдикални лидери в листите за общински съветници. Смятаме, че така най-пряко можем да влияем върху решаването на местните проблеми, като запазваме нашата независимост, обясни Пламен Димитров. Той направи сурова оценка на икономическия преход през последните 25 години и акцентира върху това какви са очакванията в дейността на синдиката с властта и работодателите.

Форумът продължава с анализ на пазара на труда в област Плевен, направен от Янчо Андонов, председател на КНСБ – Плевен.

След него започва дискусията, по време на която представители на общините ще дадат своите предложения пред министерства и ведомства за по-ефикасно използване на средствата за активна политика на пазара на труда.

IMG_0283кнсб форум плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...