Начало / Общество / Формират Център за подготовка на войници и резервисти в гарнизон Плевен

Формират Център за подготовка на войници и резервисти в гарнизон Плевен

„Предстои сериозна реорганизация на Пета механизирана бригада. Гарнизон Плевен остава, като в него ще се формира Център за подготовка, който ще подготвя войници и резервисти”, това обяви министърът на отбраната Аню Ангелов при посещението си във военно формирование 22 160 – Плевен. Той посочи още, че в град Плевен ще остане зенитно-ракетният дивизион и механизираният батальон.

Предстоящата реорганизация ще засегне около 1000 военнослужещи от гарнизоните Плевен, Шумен и Враца. Министърът увери, че военнослужещите от военните формирования на 5-та механизирана бригада, които желаят да продължат службата си в Българската армия, ще имат възможност да кандидатстват за вакантни длъжности, които от 1 юли 2012 г. ще се разкрият в гарнизоните на 2-ра механизирана бригада и 61-ва механизирана бригада. Военнослужещите, които ще останат без длъжности или не желаят да кандидатстват за обявените вакантни длъжности, ще бъдат взети в специален щат на министъра на отбраната и ще им бъдат отправени 6-месечни предизвестия за прекратяване на договорите им за военна служба. По време на предизвестията те ще имат право да се обучават в квалификационни курсове, както и да се преназначават на длъжности в други гарнизони по регистрите на вакантните длъжности през месец октомври 2012 г.

Министър Ангелов обяви още, че част от освободените терени и съоръжения ще бъдат предоставени на Община Плевен за кампус на Университета или за други нужди на гражданите на Плевен.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...