Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Нямам концепция какво ще се случи оттук нататък

Найден Зеленогорски: Нямам концепция какво ще се случи оттук нататък

„Синята коалиция беше успешен проект и нямам концепция какво ще се случи оттук нататък. Надявам се тези, които се зарадваха толкова много от решението, да успеят да представят достатъчно адекватна позиция и алтернатива“ – така зам.-председателят на СДС Найден Зеленогорски, цитиран от Mediapool, коментира решението на Националния съвет на СДС за край на Синята коалиция .
Националният съвет на сините заседава днес в Пловдив и реши СДС да се яви самостоятелно на следващите парламентарни избори, като отхвърли споразумението за общо явяване с ДСБ и така сложи край на Синята коалиция. След това решение лидерът на СДС – Мартин Димитров, подаде оставка.  По този повод Найден Зеленогорски, който е един от най-верните привърженици на Синята коалиция, заяви, че решението на НС поставя под въпрос изобщо представителството на десния избирател в следващия парламент.
Според Зеленогорски не може да се прогнозира дали ще има ново разцепление в СДС, но към този момент такива индикации няма, е заявил той, цитиран от Mediapool.

В заседанието на НС на СДС от Плевенска област са участвали Найден Зеленогорски, д-р Иван Костов – депутат от Синята коалиция, Красимира Лилова – областен секретар на СДС и Марияна Лазарова – лидер на СДС в Червен бряг.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...