Акценти
Начало / Политика / Формалното обсъждане на плановете за бедствия води до тежки последствия, според Найден Зеленогорски

Формалното обсъждане на плановете за бедствия води до тежки последствия, според Найден Зеленогорски

Найден Зеленогорски

Плановете за действия при бедствия и аварии да не се обсъждат формално от кметовете и държавните институции, защото това води до тежки последствия при възникнали бедствени ситуации – тази препоръка отправи бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски, а сега  зам.-председател на „Движение България на гражданите” по повод трагичните събития във Варна, Добрич и Велико Търново. Той  нарече „неудовлетворително поведение“ обвиненията между политици за виновните за бедствието в пострадалите райони.

Зеленогорски съобщи, че ДБГ ще подпомогне закупуването на реанимационно легло с монитор  за Университетската болница в Плевен , като се включи в дарителската кампания, започнала след трагичната катастрофа край Телиш, при която загинаха младежи. От ДБГ ще се включат с финансова помощ за преодоляването и на последиците от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново.

Днес в Плевен се провежда заседание на Националния съвет на ДБГ, на което се  обсъжда проект на споразумение на партиите от Реформаторския блок за предсрочните избори, каза Найден Зеленогорски пред журналисти преди започване на заседанието. Още в Пазарджик, на първото ни след евровота заседание, ние препотвърдихме участието си в Реформаторския блок. Той заяви, че Реформаторския блок е моралната и управленска алтернатива за излизане от тежката политическа криза в страната и допълни, че няма да допуснат задкулисието да реди поредния  кабинет и да разпределя отново обществените поръчки.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...