Акценти
Начало / Образование / Фондация „Еврика” започна прием на документи за именни студентски стипендии

Фондация „Еврика” започна прием на документи за именни студентски стипендии

Evrika_logoЗа дванадесета поредна година Фондация „Еврика“ ще определи студенти, които ще получават именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно. Стипендиите се отпускат в десет области – компютърни науки, математика, физика,  химия и химични технологии, медицина и биология, аграрни науки, вкл. ветеринарни науки и горско стопанство, инженерни науки в областта на електрониката и в областта на машиностроитерните технологии, строителство и архитектура, икономика. Всички те са на името на известни личности в съответната област.

Право на кандидатстване за стипендиите на Фондация „Еврика“ имат български студенти в български университети в определените области. Изискване е да са завършили най-малко втори курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малък от мн. добър (5.00), записани за редовно обучение в университетите по предвидения ред за учебната 2014/2015 година.

Кандидатите за именна стипендия на фондация „Еврика” трябва да подадат документи до 15 октомври  2014 г. Освен набора от документи – заявление (свободен текст) за желанието за участие в конкурса, формуляр по образец /може да се изтегли от сайта – www.evrika.org/; уверение от университета за успеха по учебни години и записването за новата учебна 2014/2015 година; копие от документи,  удостоверяващи участие и класиране в конкурси и олимпиади, те трябва да изпратят и есе на тема „Моето бъдеще на специалист – мечти, планове и реалност”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...