Акценти
Начало / Култура / Фолклорен клуб „Комудара“ празнува три години

Фолклорен клуб „Комудара“ празнува три години

komudara.jpg1

Фолклорен клуб „Комудара” – Плевен ще отпразнува три години от създаването си в местен ресторант, информираха от клуба. На купона са поканени бивши и настоящи членове и приятели, като за всеки от тях е подготвена специална изненада. „Всичко започна като едно невинно любителско начинание, целящо да обедини хората, влюбени в българския фолклорен танц на едно място и да даде възможност на онези, изкушени от магията на фолклора, да се научат да танцуват“, спомня си в навечерието на празника ръководителят на „Комудара“ Димитър Димитров.

Първите стъпки са направени едва със седем човека. От тогава е извървян дълъг път и днес клубът може да се похвали с 50 танцьори, които репетират в група за напреднали. Димитров успява да „зарази“ своите танцьори не само с ентусиазъм, енергичност и отдаденост към танца, но и със стремежа към професионализъм и перфекционизъм.

Танцьорите на „Комудара” печелят публиката с изпълненията си на сцените на фолклорни фестивали в Павликени, Разград, Черни Вит, Плевен, Санадиново, София. Амбициите на ръководителя на клуба Димитър Димитров е следващата година „Комудара” да се представи и в чужбина.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...