Начало / Крими / Фирмен цех, апартамент и автомобил гасиха огнеборците

Фирмен цех, апартамент и автомобил гасиха огнеборците

Ликвидиран е пожар, възникнал в покривна конструкция на фирмена сграда в Плевен, информираха от полицията. На 5 октомври в 07:02 часа в дежурната част на РДПБЗН – Плевен е получен сигнал за възникнал пожар в покривна конструкция на фирмена сграда, намираща се в индустриалната зона на град Плевен. Веднага към мястото са насочени пет екипа на РДПБЗН – Плевен със седем специализирани автомобила и 19 служители. Допълнително са предислоцирани два екипа на пожарните служби от РСПБЗН – Ловеч и Габрово. В резултат на предприетите бързи гасителни действия, два часа по-късно огънят е локализиран на втория етаж, където се е намирал цех за пакетиране и охлаждане на месни изделия – безпрозоречна сграда със стоманобетонна конструкция, а малко по-късно пожарът е изцяло ликвидиран.

При инцидента няма загинали или пострадали. Унищожен е вторият етаж, готова продукция и съоръжения. Съдействие за водоснабдяването са указали служители от ВИК с водоноски. Същевременно на място е изпратен и химически автомобил с измервателна апаратура, която на този етап не отчита вредности във въздуха, застрашаващи жителите на града. През деня са останали два екипа от експерти, които извършват разчистване и оглед на мястото на произшествието. Предстои да се установяват и причините за възникналия инцидент.

На 5 октомври 2019 година в. 08:49 часа в РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в апартамент в гр. Плевен ж.к. Воден“, казаха униформените. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – забравена запалена свещ. Унищожени са мебели, техника и са опушени стените в жилището – 200 кв.метра. Пожарът е погасен от екип на У ПБЗН – Долна Митрополия.

На 4 октомври 2019 година в 15:16 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на лек автомобил „Рено 19“ в град Плевен на улица „Гренадирска“, уточниха от полицията. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е двигателен отсек. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...