Начало / Икономика / Фирма „Димитров” с приза  „Бизнесмен на годината – 2017 ” 

Фирма „Димитров” с приза  „Бизнесмен на годината – 2017 ” 

Престижното отличие бе връчено на Магдален Димитров, управител на „Димитров” ООД, от кмета на Плевен Георг Спартански

Георг Спартански връчи най-голямата награда Бизнесмен на годината 2017 на Магдален Димитров на официалната церемония БИЗНЕСМЕН НА ГОДИНАТА и ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА на благотворителния  бал, под патронажа на кмета на Плевен и организиран от Браншовата бизнес камара. „За мен е изключителна чест и привилегия да получа отличието „Бизнесмен на годината”. Това е приз, който аз получавам за втори път и ви уверявам, че той е  резултат от всеотдайната работа на мениджърския екип на групата Димитров. Ние предвиждаме още нови проекти в нашия град и сме спокойни, защото виждаме, че, в резултат на новото управление на общината, и най-вече от страна на градоначалника, в Плевен започва един ренесанс след последните години на движение надолу. Обръщаме изключително внимание на нашите социални отговорности и грижата за нашия персонал”, заяви Магдален Димитров, като подчерта, че по тази линия фирмата развива нови проекти като медицински център, училище и детска градина, клуб за релакс и развлечения, парко и еко среда на работа.

На благотворителния бал Магдален Димитров направи и най-голямото дарение за Фонда за даровити деца.  Той закупи картина за 5 000 лв. на малък художник от Арт център „Колорит”.

Фирма „Димитров” е създадена през 1991 г. и е специализирана в производството на мъжка мода – костюми, сака, панталони и палта. Днес е партньор на най-големите световни брандове – Georgio Armani, Hugo Boss, Ermenegildo Zegna. Производството на предприятието е разгърнато на площ от 40 000 квадратни метра, в три сгради, с месечен капацитет от 51 000 мъжки сака и 38 000 мъжки панталона, като фирмата покрива най-високите социални стандарти съвместно със своите партньори от Hugo Boss. Основна стратегическа цел за развитието на групата Димитров е утвърждаването и продажбата на собствените търговски марки Desizo Monni и Monni в чужбина чрез разкриване на собствени  магазини  не само в държави в Европа, но и в Азия, като намеренията са те достигнат няколко стотин. Предвижда се и строителството  на голям логистичен център в Плевен.

През 2018 г. нетната заплата за работещите в производството на мъжки облекла в „Димитров” ООД става 930 лева. Това е със 100 лв. повече от досегашната средна заплата във фабриката, която дава работа на около 1500 души. Увеличава се и обемът на работа и затова се предлагат и нови работни места с новата заплата.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...