Акценти
Начало / Политика / Финансовата комисия гласува поемането на 1,2 млн лв банков кредит от Община Плевен

Финансовата комисия гласува поемането на 1,2 млн лв банков кредит от Община Плевен

 община Плевен

Предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Плевен чрез банков кредит в размер на 1, 2 млн лева за рефинансиране на краткосрочен дълг ще гласува Постоянната комисия по “Икономика, проекти, финанси и бюджет”, информира официалният сайт на Общинския съвет в Плевен. Заседанието е днес от 17.00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен.

Ще бъде гласувано и предложение за обявяване на частна общинска собственост на помещения в административни сгради и предоставянето им за възмездно ползване от „Български пощи” ЕАД за извършване на универсална пощенска услуга на населението в селата Брестовец, Буковлък, Горталово, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Радишево, Ралево и Търнене.

Ще бъдат гласувани бюджетна прогноза за местните приходи и разходи за местни дейности на Община Плевен за периода 2015-2017 година и актуализирания Доклад за наблюдение на цялостното изпълнение на Плана за развитие на Община Плевен за периода 2007-2013 година.

Съветниците ще решат дали да освободят от длъжност управителя на „МЦРСМ І-Плевен” ЕООД и да изберат нов управител на дружеството. Те ще гласуват намаляване капитала на „Дентален център І – Плевен” ЕООД – Плевен.

В дневния ред е заложено и предложение от кмета на Община Плевен относно съгласуване на годишен план на отдел „Вътрешен одит” за 2014 година и годишен доклад за дейността на отдел „Вътрешен одит” за периода 1.01. – 31.12.2013 г.

Ще бъдат обсъдени Петиция от търговците на тютюневи изделия против решение №883/19.12.2013 г. на Общински съвет – Плевен, както и писмо от директора на НЧ „Христо Ботев” – Плевен за предоставяне на финансови средства за построяване на физкултурен салон.

На вниманието на съветниците е и писмо от областния управител на Плевен относно прилагане на спешна мярка за удължаване срока на договора за автобусни превози.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...