Акценти
Начало / Култура / Комисията по култура обсъжда проектодоговора за съвместно финансиране на Плевенската филхармония

Комисията по култура обсъжда проектодоговора за съвместно финансиране на Плевенската филхармония

h

Заседание на Постоянната комисия по “Култура, вероизповедания и международна дейност” ще се проведе от 15 часа в Заседателна зала на Община Плевен, информира официалният сайт на местния парламент. Първа точка от дневния ред е предложение от кмета проф. Димитър Стойков относно учредяване безвъзмездно право на ползване върху недвижими нежилищни имоти публична и частна общинска собственост на осем читалища, намиращи се в селата Бохот, Пелишат, Ралево, Николаево, Гривица, Тученица, Мечка и Къшин.

Комисията ще обсъди и проект на договор за съвместно финансиране през 2014 година от Община Плевен и Министерство на културата на дейността на Плевенска филхармония.

Ще бъде разгледано и предложението относно приемане на Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен.

Дневният ред включва и заявление от Тони Вашков относно обсъждане на предложение за безвъзмездно право на ползване на „Народно читалище „Тракия 2013” – Плевен върху недвижим имот, намиращ се на ул. ”Карлово” №21-В-1.

Комисията ще разгледа и писмо от Регионалния исторически музей – Плевен относно издаване на каталог с 60 ситуирани и релефни експонати, както и писмо от Адриан Станиславов Павлов относно мнение по преписка, касаеща Културния календар на Община Плевен за 2014 година.

Съветниците ще гласуват жалба от Руси Босилков относно дарение, направено от негова страна на Регионалния исторически музей в Плевен, както и молба от Венета Николова за  финансово подпомагане на книгата й „Плевенски лакърдийки”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...