Акценти
Начало / Култура / Филмът „Хляб и зрелища” с плевенска премиера

Филмът „Хляб и зрелища” с плевенска премиера

Плевенска премиера на филма „Хляб и зрелища“ на Джони, Джеки и Чарли и представяне на книгата „А дано, ама надали” на Джони Пенков и Джеки Стоев ще се състои на 12 ноември във фоайето на читалище „Съгласие”.

Филмът „Хляб и зрелища”, чиято официална премиера беше в края на месец май в София, разказва за Боби, който е направил първата независима циганска телевизия в Кюстендил. Снима репортажи и сватби. И всяка сутрин в 6 часа разнася хляба в цялата циганска махала. Боби е нещо като пътиводител през мизерията и неволята на циганската общност,но и през съпътстващото ги истинско веселие и радост в същата тази общност. Във филма има и травестит, с неговите неволи и радости, осиновено преди 20 години циганче, което за първи път вижда майка си, цигански църковен хор. Всичко това тримата приятели Джеки Стоев, Джони Пенков и Чарли Илиев са уловили и разказали във филма си.Poster kniga_Jecky_Johny_50x70_Pleven

Филмът „Хляб и зрелища“ е бил част от програмата на „София филм фест“ и е отличен с награда за режисура на фестивала за българско документално и анимационно кино „Златен ритон“.

Зрителите на филма ще могат да се запознаят със съдържанието и на книгата на Джони Пенков и Джеки Стоев „А дано, ама надали”. Тя е лубопитна с това, че може да се чете отпред назад и отзад напред.

Премиерата две в едно – на филм и книга, ще се състои от 17.30 часа, на 12 ноември, зала фоайе на читалище „Съгласие 1869“:  Входът е свободен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...