Акценти
Начало / Общество / Филиз Хюсменова: Представителите на ДПС в първата петица по активност сред българските евродепутати

Филиз Хюсменова: Представителите на ДПС в първата петица по активност сред българските евродепутати

Представителите от ДПС в Европейския парламент се нареждат в първата петица сред българските евродепутати по активност, дейности и работа, която вършат в Европейския парламент. Показателите, които сочат за тази активност, са представените декларации, резолюции и доклади, както и писмени въпроси до Европейската комисия от четиримата евродепутати от ДПС. Тези данни от последния мониторинг за дейността на депутатите в ЕП съобщи пред плевенски журналисти в Брюксел евродепутатът Филиз Хюсменова, ръководител на групата на ДПС и зам.-председател на групата на Алианса на либералите и демократите в европарламента.

Плевенските журналисти бяха на посещение в Брюксел по покана на евродепутата Филиз Хюсменова и по инициатива на народния представител на ДПС от плевенския избирателен район Велислава Кръстева. Те имаха възможност да посетят европарламента в Брюксел и да се запознаят отблизо с работата му преди предстоящите през месец май избори за нов Европейски парламент.

Пред тях Филиз Хюсменова подчерта, че предстоящите избори бележат политическия живот и дневен ред във всички европейски страни, и допълни, че предстоящият евровот е толкова съществен, защото „Европа е изправена пред предизвикателства, чиито сложни отговори ще дават новият Европейски парламент и новата Европейска комисия“.

По думите на Филиз Хюсменова, евродепутатите от ДПС са работили добре в Европейския парламент и са постигнали това, което тяхната партия „не е реализирала досега на европейско ниво”.  „Работихме със знания и със съзнанието за отговорността ни пред всички членове и симпатизанти на ДПС, които са ни изпратили тук”, акцентира тя.

Хюсменова отбеляза, че през 2018 г. са успели да популяризират в България  най-много новини за ЕС, за да усетят българските граждани ползите за страната ни от еврочленството.

По време на двудневното си посещение в Брюксел групата представители на плевенски медии посетиха пресцентъра на Европейския парламент и се запознаха с възможностите, които той дава за подпомагане работата на журналистите  при отразяване на парламентарните събития.

В посещението беше предвидена и богата програма за запознаване със забележителностите на Брюксел. Сътрудник от екипа на Филиз Хюсменова придружи групата до емблематичните „Гран Плас”  и Атомиума, като разказа любопитни факти за красивите сгради, разположени около централния градски площад и за стоманената конструкция на ядрото на желязото, която за Брюксел е както Айфеловата кула за Париж.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...