Акценти
Начало / Образование / Езиковата в Плевен ще е домакин на националния кръг на олимпиадата по руски език

Езиковата в Плевен ще е домакин на националния кръг на олимпиадата по руски език

В годината, когато се отбелязват 140-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия и 55 години от побратимяването на Плевен и Ростов на Дон, нашият град ще бъде домакин на Националния кръг на олимпиадата по руски език. Той ще се проведе на 9 март 2019 г.

В националния кръг ще участват 120 ученици от 16 области. Всички те са победители областните кръгове на олимпиадата.

По време на олимпиадата в Плевен ще се проведе и Общо събрание на Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура.

За тържественото откриване на олимпиадата, което ще се състои на 8 март от 18.00 часа в зала „Катя Попова“, са поканени гости от Руския културно-информационен център, Генералното консулство на Руската федерация в Русе, представители на местната администрация и Регионално управление на образованието – Плевен.

През последните 10 години Регионално управление на образованието-Плевен и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр. Плевен са за четвърти път домакини на национални кръгове на олимпиади и състезания  по чужди езици. В езиковата гимназия 182 ученици изучават руски език като втори чужд език и през годините винаги са се представяли отлично.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...