Акценти
Начало / Здравеопазване / Филиал на Института за психично здраве и развитие откриха в Плевен

Филиал на Института за психично здраве и развитие откриха в Плевен

филиал откриване

Първият в страната филиал на Института за психично здраве и развитие беше открит днес в Плевен. С водосвет за благополучие, отслужен от плевенски свещеници, беше благословено начинанието.

На добър час на филиала пожела областният управител арх. Бойко Балтаков, който изтъкна, че психичните заболявания стават все по-често срещани. Той посочи, че пет от десетте водещи причини за трайна загуба на работоспособността са именно психични заболявания.

водосвет откриване филиал

За откриването на филиала в Плевен беше директорът на Института за психично здраве и развитие проф. д.псн В. Матанова. Тя представи подробно дейността на института, чиято цел е да разработва, осъществява, пропагандира и внедрява програми за превенция, диагностика и терапия на проблеми в психичното здраве, осигуряващи разгръщането на потенциала и реализацията на индивидите в обществото.  В Института за психично здраве и развитие се приемат за диагностика и терапия деца, юноши и възрастни. Извършват се и обучения за учители, родители и специалисти от помагащи професии. Мултидисциплинарен екип, в който са включени  клинични психолози, логопеди, специален педагог, невролог, детски психиатър, психотерапевт, специалист – социални дейности, работи с нуждаещите се.

Новооткритият филиал в Плевен разполага с три терапевтични кабинета в сградата на пл. “Възраждане” 1 .

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...