Акценти
Начало / Общество / „Фестивал на река Дунав 2016“ ще се проведе в Белене

„Фестивал на река Дунав 2016“ ще се проведе в Белене

Международният ден на река Дунав – 29 юни, тази година ще прерасне във „Фестивал на река Дунав 2016“, който е първият по рода си на територията на ПП „Персина“ и предстои да бъде организиран в град Белене с богата програма и много инициативи. Тази година Община Белене и Дирекция на Природен парк „Персина“ подготвиха богата и разнообразна програма. Към фестивалните дни като съорганизатори се включиха Общински детски комплекс – Белене, Басейнова дирекция „Дунавски регион” – Плевен и „Ловно-рибарско сдружение Никопол”.

Празненствата ще започнат на 29 юни с рисунка на асфалт с децата от Общински детски комплекс – Белене и ще продължат на 1 и 2 юли (петък и събота), като най- богата и интересна е програмата на 2 юли.

В петък – 1 юли1 от 17.00 часа ще се открие изложбата „Впечатления“ на артиста Иван Донов, която ще прерасне в авторски концерт на твореца. Мястото на събитието е Посетителският център на ПП „Персина“. Изложбата ще гостува на центъра до края на месец юли. Входът е свободен.

На следващия фестивален ден – 2 юли, мероприятията са предвидени от сутринта за най-раннобудните. „Ловно-рибарско сдружение Никопол“ организира за втора поредна година Екстериорнакиноложка изложба в парка срещу хотел „Престиж“ от 9.00 часа.

За малките природозащитници и приятели на ПП „Персина“ Дирекцията на Парка организира дунавска забава – детски празник „Речна щуротека“ с много игри, танци и песни с клоуна Пепи, награди и много изненади. Заповядайте, малки и големи, пред Посетителския център на ПП „Персина“ от 11.00 часа! Вход свободен.

От 17.00 часа даваме старт на кулинарното състезание „Дунавска трапеза“, където всеки любител на традиционните дунавски ястия и страстен кулинар може да се включи. Регламентът за участие в състезанието е публикуван допълнително. Фестивалната програма ще продължи с концерта „Дунав пее и играе“, за да представим фолклорните традиции на региона. В концерта ще вземат участие фолклорни състави и оркестри от градовете Белене и Никопол, както и селата Деков, Бяла вода, Ореш, Новачене. Началото на концерта ще бъде поставено от 18.00 часа. Мястото е отново пред Посетителския център на Парка.

Фестивалът на река Дунав ще бъде закрит с изпълнение на рок група @The E.G.O. Дунавски рок ще разтърси брега на реката от 21.00 часа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...