Акценти
Начало / Култура / Фестивал на патриотичната песен се провежда днес в Плевен

Фестивал на патриотичната песен се провежда днес в Плевен

Близо 50 изпълнители се включват днес във Фестивала на патриотичната песен „Отечество”, който ще се проведе в Градската градина. Хорове, вокални групи и солисти ще вземат участие в четвъртото издание на формата. На специално построена сцена пред оркестрината ще се изявят изпълнители от Бургас,Стара Загора, Горна Оряховица, Полски тръмбеш, Ямбол, Зверино, Троян, Ловеч , Русе, Славщица, Долни Луковит, Садовец.
Фестивалът ще бъде открит в 10 часа с изпълнения на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков. Оркестърът ще направи малко шествие от площада пред сградата на Общината до сцената. След това в концерта ще се включат и мажоретки.
Мероприятието се провежда по инициатива на ПП „Нова зора” – Плевен. То има конкурсен характер, а неговото жури ще бъде с председател Елка Недялкова, преподавател по народно пеене в НУИ „Панайот Пипков” и членове – Ваня Делийска, диригент на хор „Звъника” и Валентин Недялков, преподавател в НУИ „Панайот Пипков”.
На 10 от най-активните участници във фестивала, които са се включили във всичките му досегашни издания, ще бъдат връчени медали за принос. Ще бъдат връчени грамоти и лауреатски звания и в трите групи – хорове, вокални групи и индивидуални изпълнители.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...