Акценти
Начало / Култура / Над 300 ученици в народни носии ще дефилират днес в Плевен

Над 300 ученици в народни носии ще дефилират днес в Плевен

Над 300 ученици от цялата страна ще преминат на дефиле днес през центъра на Плевен. Облечени в народни носии, участниците в Националния кръг на състезанието „Фолклорна плетеница” ще преминат от началото на ул. „Васил Левски” до ДКТ „Иван Радоев”, където ще се проведе втората част на състезанието.
В надпреварата участват 14 училища от градовете София, Плевен, Пловдив, Варна, Радомир – област Перник, Бургас, Божурище – област София, Русе, Сливен и Враца. От област Плевен участие в състезанието ще вземат ученици от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Пордим и СОУ „Стоян Заимов” – гр. Плевен. Състезанието започна вчера, а днес е вторият етап. То е за ученици, изучаващи хореография в задължително избираема и профилирана подготовка в ІV, VІІ и ХІ – ХІІ клас. Вторият етап ще се проведе в Драматичния театър веднага след приключване на дефилето, което започва в 10 часа. В този етап участниците ще представят две фолклорни хора по преценка на ръководителя – хореограф, различни от представените до момента.
Входът за зрители ще е свободен, за да могат да видят най-добрите танцьори, представили се на състезанието по хореография.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...