Акценти
Начало / Икономика / Фестивалът на българските пчелни продукти в Плевен предизвика интереса на зам.-министър Вергиния Кръстева

Фестивалът на българските пчелни продукти в Плевен предизвика интереса на зам.-министър Вергиния Кръстева

Заместник-министърът на земеделието Вергиния Кръстева откри днес в Плевен XVI Mеждународно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2018″. До 11 февруари 170 фирми, пчелари и организации от  България и още 22 страни от Европа и Азия ще представят новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението ще се конкурират едни от  най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.

Изложението-договаряне се организира от „Партнерс експо“ ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен .

След официалното откриване зам.-министър Вергиния Кръстева разгледа щандовете. Специално внимание тя отдели на базара „Фестивал на българските пчелни продукти”, в който едни от най-добрите пчелари на страната предлагат  многообразие от мед и неограничен брой производи – лечебна козметика, храни, напитки.

На откриването присъстваха областният управител Мирослав Петров, зам.-областните управители д-р Красимир Трифонов и Татяна Божинова, председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев, Николай Маринов – директор на ГД „Земеделие и регионална политика”,  директорът на ОД „Земеделие” Нора Стоева, директорът на Държавен Фонд  Земеделие – Плевен Цветомир Генчев, представители на полската пчеларска съсловна организация и др.

Пчеларското изложение се провежда в търговски център „Мания тауър“ в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...