Акценти
Начало / Общество / Феерия от цвят и звук показаха на Парада на модата

Феерия от цвят и звук показаха на Парада на модата

Повече от два часа и половина продължи 55-то издание на летния Парад на модата, който се проведе в Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен. Въпреки проливния 24-часов дъжд, публиката беше по местата си и аплодираше съвсем заслужено шоуто.

Тази година спектакълът беше симбиоза между дрехи, музика, пластика, светлина, театър и много класическо кино – бяха показани откъси от „Усещане за жена”, „Коса”, „Бригада”, а изпълненията на цигуларя Чавдар Вълков допълнително нажежиха атмосферата.

Над 200 модела бяха показани на сцената от малки и големи манекени, а тази година спектакълът беше посветен на дизайнерката Светла Димитрова, която избра Плевен, за да отбележи своя юбилей. До момента Светла Димитрова е участвала във всяко издание на Парада на модата и този път се представи с повече от 70 модела, разделени в три колекции. Пет нейни възпитаници – млади дизайнерки, също се включиха и направиха дебют в Плевен.

26-годишната Ева Странджалиева представи Плевен, „Горещи нощи” се казваше колекцията, която беше и нейният дебют. Странджалиева е учила в Професионалната гимназия по облекло и текстил в Плевен, след това завършва мода в Нов български университет, но няколко години не е работила, защото не виждала бъдещето си в модата. До Парада на модата. Младата дама признава, че кураж й дал фактът, че през последните години в българската мода има подем и все повече се търсят модели на български дизайнери.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...