Акценти
Начало / Политика / Любомир Петков: Период на безвластие през следващите месеци би означавал тотален крах на държавата

Любомир Петков: Период на безвластие през следващите месеци би означавал тотален крах на държавата

Народният представител от Коалиция за България Любомир Петков отговори днес на въпроси на журналисти в Плевен във връзка с продължаващите протести в страната. По личното му впечатление, това, което се случва като протести, е променило своя характер и поведението на депутатите към събитията не може да се нарече неглижиране.

„Част от исканията на протестиращите бяха чути – и на политическо, и на законодателно ниво. Не мога да отмина това, поне такива са моите наблюдения, че в последните дни като че ли ескалира агресията за сметка на масовостта, което променя облика и характера на протестите. Много се надявам, че в следващите дни правото на гражданите да поставят искания пред управлението ще има своята цивилизована и разумна форма. Смятам, че в определени моменти тази граница беше прекрачена”, каза още Петков.

Той определи и позицията на групата народни представители в Парламента от Коалиция за България, че нещото, от което обществото има най-малка нужда в момента, е ескалация на напрежение. „И това е моят отговор на въпроса необходими ли са някакъв вид контра протести. Що се отнася до това, че има такъв тип послания „нас ни интересува само оставката на правителството и нищо друго”, моят личен отговор на такъв тип послания е, че ние не сме от този тип политически сили, които разделят обществото на сити и гладни, столичани и провинциалисти. Смятаме, че както 5-те процента намаление на цената на електроенергията, така и средствата за майчински, помощта за останалите рискови социални групи всъщност трябва да интересуват цялото общество, ако искаме да живеем с чувството за държавност и едно солидарно общество, което все пак се подчинява на определен държавен ред”, допълни Любомир Петков.

Според него, единственият адекватен и смислен отговор на управляващото мнозинство в Народното събрание и правителството в момента е наистина да идентифицира и да реагира мигновено на тези най-остри проблеми в обществото, които в крайна сметка засягат всеки дом и домакинство. По думите на Петков, отговорността на цялата група на левицата в Парламента, е да покаже действеност и ефективност.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...