Акценти
Начало / Култура / Феерия от цветове, пластика и емоции създаде Школата по спортни танци „Зорая”

Феерия от цветове, пластика и емоции създаде Школата по спортни танци „Зорая”

 zo

Взрив от емоции предизвика Коледният концерт на Школата по спортни танци „Зорая” с ръководител Десислава Йовелинова при читалище „Христо Ботев”. Зала „Катя Попова” рядко можеше да бъде видяна толкова препълнена – нямаше места дори за правостоящи, а най-запалените зрители бяха надвиснали на сцената. И имаше защо градусът на емоциите да е толкова висок. 115 деца на възраст от 4 до 17 години танцуваха вдъхновено и с чувство за своите родители и приятели.

DSCN4741

Сцената се оказа тясна за всички артисти, които дефилираха в началото на концерта в разноцветни и разностилни тоалети. Актьорът Веселин Плачков и тази година влезе в ролята на водещ, за да представи събитието и неговата създателка – Десислава Йовелинова. В своето вълнуващо обръщение към публиката тя призна, че празникът е на всички – деца, родители, читалищното ръководство, озвучителя в залата, дизайнерите на детските костюми. И добави, че това е вълнуващият миг, за който с децата се трудят неуморно цяла година.

DSCN4751

Със своето изкуство танцьорите на различни възрасти демонстрираха колко са израснали за една година, а публиката ги окуражаваше неуморно с бурни аплодисменти. Както винаги възпитаниците на Йовелинова бяха нейните най-запалени почитатели, които следяха с притаен дъх танците й с партньора й Милчо Петров.

DSCN4795

Школата по спортни танци „Зорая” съществува от 2004 г. В началото в нея се обучават 10 деца. По традиция всяка година децата имат 2 големи концерта – годишен (в края на учебната година) и коледен, в които се включват всички.

В концерта снощи участваха и възпитаниците на Величко Панчев от Школата по народни танци при читалището.

DSCN4767

 

DSCN4761

DSCN4702

 

 

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...