Акценти
Начало / Образование / Учител от Левски посети Брюксел заради активната си работа по европейски проекти

Учител от Левски посети Брюксел заради активната си работа по европейски проекти

Активни учители по европейски проекти от България бяха на информационна визита в края на месец ноември. Срещата се проведе в Европейската комисия в Брюксел, Белгия. В събитието взе участие Даниела Досева – главен учител в ОУ „Максим Горки“ в град Левски. Тя бе един от двайсетте педагози, получили покана от Европейската комисия за участие в семинар на тема „Активни учители в европейски проекти“.
В програмата бе включено посещение на Комисията, по време на което бяха изнесени презентации за процеса на взимане на решения в ЕС, образователните политики на ЕК и засегнати актуални европейски теми. Посещението в Европейския парламент не се състоя, поради въведената в този период най-висока – четвърта, степен на терористична опасност.
Учителите бяха избрани чрез конкурс на базата на изпратени проекти, реализирани или планирани с помощта на материали, представени по време на учителски семинари, организирани от Европейската комисия в рамките на 2015г. Даниела Досева и ОУ „Максим Горки“ – Левски  са на първо място сред избраните.

Даниела Досева Левски

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...