Акценти
Начало / Образование / Учители от ОУ „Максим Горки“ – Левски прилагат онлайн наученото в обучителен  курс в Барселона

Учители от ОУ „Максим Горки“ – Левски прилагат онлайн наученото в обучителен  курс в Барселона

Малко преди пандемията да обхване Европа преподаватели от ОУ „Максим Горки” в Левски завършиха едноседмичен курс „Училище на 21-ви век – продължаващо образование“ в Барселона, Испания, който се проведе по програма Еразъм+. Учителите: Т. Янева – ст. учител по английски език, И. Атанасова – начален учител ЦДО и З. Личева – педагогически съветник, заедно с колеги от Германия, Гърция, Испания, Италия и Португалия, търсиха общото и различното в образователните системи на държавите по тема: „Творчески методи в обучението на деца със специални потребности“.

Времето минаваше неусетно от теория през практика, ролеви игри и дискусии за това  как да  приемаме различните, за бариерите в интегрирането на децата със СОП и начините за преодоляването им.  Интерес предизвика  и методът Драма в работата с деца със специални потребности.

Незабравими ще останат спомените от Барселона. Това е  град, в който се чувстваш  свободен, щастлив, особено, когато си с добри приятели. Групата осъществи и екскурзия до магнетичното място манастира Монсерат.

След завръщането на учителите в България, започна работата по прилагане на наученото от курса – обучение на учители от училище и работа с децата. Необичайното  беше, че се осъществяваше в онлайн среда. Въпреки това и за децата от начален етап, и за тези от прогимназиален етап ролевите игри, които се прилагаха бяха интересни, забавни и полезни. И най-важното, което ние, учителите  разбрахме, че нашите ученици приемат различните с добронамереност и с готовност за помощ, според нуждите им.

С приключването на проекта, не приключва работата на училището. Защото е важно  да учим децата да общуват пълноценно помежду си, с всички, и с различните. Защото всички деца имат нужда от едни и същи неща – усмивка, прегръдка, добро и сигурно място за живеене, и за учене.

ОУ „Максим Горки“ – гр. Левски

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...