Акценти
Начало / Здравеопазване / „Училище за здраве” отвори врати в НУ „Патриарх Евтимий”

„Училище за здраве” отвори врати в НУ „Патриарх Евтимий”

Учениците от ІІ г клас на НУ „Патриарх Евтимий” станаха посланици на здравето заедно със своята учителка Милена Борисова и с  консултанта по здравословно хранене Анита Пеловска.

Още през ноември децата приготвяха домашни коледни сладки, които споделиха със своите приятели от ЦНСТ. „Училището за здраве” има своя страница в електронните медии, където се споделят здравословни храни и рецепти, приготвени от самите деца вкъщи. Надяваме се в края на проекта да създадем своята първа детска готварска книга.


Доктор Цветан Димитров от РЗИ- специалист по хранене и диетика, сподели с учениците какво трябва да съдържа ежедневното меню на децата, за да растат здрави и същевременно да изградят полезни хранителни навици.


Много шестици получиха участниците, защото показаха, че знаят важни факти за плодовете, зеленчуците,тестените изделия, месото и сладките предизвикателства. Заедно с това обещаха да запомнят и изпълняват съветите на доктор Димитров. Всяко дете получи магнитна значка със знак и слоган на кампанията, както и брошури, свързани със здравословното хранене.
С радостни възгласи учениците посрещнаха Юлияна Ангелова- участник в Мастер шеф и собственик на Humus House. Към събитието се присъединиха и родителите, защото няма как да очакваме децата да се хранят здравословно, ако възрастните около тях не го правят, а родителите са най- големият пример и авторитет за подражание.
След своето кратко представяне Юлияна приготви здравословни бананови бонбони с помощта на децата. Тя разказа колко е важна храната за здравето. Сподели, че всеки носи отговорност за това, с което се храни. Очерта и предстоящите инициативи по проекта.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...