Акценти
Начало / Образование / Училищен вестник издадоха в ОУ „Христо Ботев”- Българене

Училищен вестник издадоха в ОУ „Христо Ботев”- Българене

Първият брой на училищния вестник „Ботево пламъче” издадоха в навечерието на Деня на народните будители учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев”в село Българене . Словото на директора на училището  Мирела Пантелеева по повод светлия празник, авторски творби на учениците и много снимки, свързани с училищния живот и участието на децата в проекта „Училището-мечта на всеки”са публикувани в първото „Ботево пламъче”, научаваме от Стефания Цанкова. Редакционният  екип  е от  ученици от 6 и 7 клас и  учителя им по български език и литература.

Учениците от 6 клас са се включили  в преписването на откъси от „История славянобългарска” от Паисий Хилендарски, с които е  оформена  своеобразна изложба. С картини от Възраждането, от историята на България, с  портрети на видни родолюбци и революционери по стените на училището, учениците са превърнали любимото си училище в картинна галерия.

След песните и рецитала,  посветени на Деня на народните будители,  децата са  пресъздали   любими герои от обичани книги във весел карнавал. Те са се представили  пред журито със свой собствен танц и са получили заслужени аплодисменти от цялото училище. Кръшно българско хоро са изиграли всички.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...