Акценти
Начало / Крими / Ученичка отива на съд за кражба на чанта и ползване на чужда дебитна карта

Ученичка отива на съд за кражба на чанта и ползване на чужда дебитна карта

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 17-годишна ученичка за кражба на дамска чанта и ползване на чужда дебитна карта, съобщават от пресцентъра на правораздавателната институция.

Обвинението срещу непълнолетната Мария Г. е за това, че на  02.12.2015 г. от  магазин в търговски комплекс в центъра на Плевен откраднала дамска чанта, с вещи и 60 лева, всичко на обща стойност 156.30 лв. Тя е обвинена и за това, че същия ден  в Плевен два пъти е използвала платежен инструмент – дебитна карта  без съгласието на титуляра, въвеждайки неправилен ПИН и извършвайки проверка на салдо.

Обвиняемата е  ученичка. На 02.12.2015 г. пострадалата, която работила в магизина, си оставила дамската чанта във фоайето, под плот на бюро. Докато жената била ангажирана, в помещението влязло непълнолетното момиче, което използвало, че няма никого, бръкнало под плота и  взело чантата. След като напуснала помещението Мария, проверила съдържанието на чантата. Още същия ден използвала дебитните карти, като на банкоматно устройство въвела погрешен ПИН код.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...