Акценти
Начало / Образование / Ученици ще бъдат „мениджъри за един ден” в Община Плевен и Областната администрация

Ученици ще бъдат „мениджъри за един ден” в Община Плевен и Областната администрация

община Плевен

10 момичета и момчета от различни учебни заведения ще участват в инициативата „Мениждър за един ден“, в рамките на която ще гостуват в Областна администрация – Плевен. Между тях ще бъде избран ученикът, който за ден ще бъде областен управител. От 11.30 часа областният управител за един ден ще даде и първата си пресконференция за медиите.

Община Плевен също ще се включи в инициативата за тринадесети пореден път. Тя ще бъде посетена от 12 ученици от различни плевенски училища. Кметове за един ден ще бъдат Светлозар Петров от СОУ „П. Яворов” и Александър Костадинов от ДФСГ „Интелект”.

В 9.30 часа участниците ще бъдат посрещнати от ръководството на Община Плевен в Заседателната зала на 3 етаж. По-късно те ще бъдат разпределени в различни отдели на администрацията, за да се запознаят лично с процеса на работа.

„В инициативата „Мениджър за един ден” участвам за първи път и очаквам да науча неща, които не се изучават в училище. Любопитно е да се запозная с атмосферата в предприятията и институциите, да узная как се ръководят екипи и се решават проблеми.”, е написал в мотивите си Александър Александров от СОУ „П. Яворов”.

„Мениджър за един ден” промотира метода на учене чрез практика и насърчава връзката между бизнеса и образованието. Всяка година над 1000 ученици и студенти от цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие.

Интерес към инициативата през тази година в страната са заявили 344 компании, които са избрали общо 972 участници.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...