Акценти
Начало / Култура / Ученици покриха с графити цяла стена в Музикалното училище

Ученици покриха с графити цяла стена в Музикалното училище

Цяла стена в двора на Музикалното училище в Плевен е изрисувана с графити, изобразяващи цветя, клавиши на пиано. Автори на тази най-свободна форма на изкуство са ученици от гимназията, които участват в международен проект „Стените говорят” по програма „Коменски”, в който освен плевенското училище участват още ученици от Турция, Полша, Франция, Италия, Унгария и Испания.  Изрисуваната стена е резултат от графити практиката по проекта. Тя помогна на участниците да усъвършенстват  техниката на рисуване със спрей и правилното пренасяне на скицата върху повърхността, да намерят своя собствен стил в шрифтовете и образите, обясни Маргарита Гаврилова, ръководител на проекта от българска страна.

По време на графити практиката учениците са получили неограничена възможност да изразят  идеята си чрез форма, цвят, стил и съдържание.

Днес Националното училище по изкуствата ще завърши участието си в проекта с интересна инициатива – рисуване на графити върху стара сграда в центъра на Плевен. Хепънингът ще започне в 17.30 часа на ул. „Иван Вазов”, до Общинската галерия.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...