Акценти
Начало / Култура / Ученици от Червен бряг усвояват граждански компетентности и празничен дизайн

Ученици от Червен бряг усвояват граждански компетентности и празничен дизайн

Две групи извънкласни дейности работят успешно от втория срок на учебната година в Професионалната гимназия по хранителни технологии “Юрий Гагарин” в Червен  бряг. Това са клуб ”Граждански компетентности” с ръководител Светла Гърковска и ателие “Празничен дизайн” с ръководител Анелия Тодорова. Дейностите са по Проект ”Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейските хоризонти”, който се осъществява по оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския  съюз и ще продължи до края на месец юни 2012 год.

Общо 30 ученика от ПГХТ “Юрий Гагарин” са включени в проекта. Всяка група има по 15 ученика. Проектът е с програмен период от 3 години, като за всяка ще се изготвя отделна програма.

Групите са съобразени с интересите на учениците, като основната цел е да се осмисли свободното време на подрастващите, те да работят и да се забавляват в училище като се ангажират по естествен начин. Стремежът е децата да развиват своето изображение, способности и интереси, да откриват нови таланти, както и да развиват допълнително знания, умения и компетентности.

На 3 април се проведе и първата представителна изява на ателие “Празничен дизайн” – изложба на изработена от учениците Великденска украса.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...