Акценти
Начало / Образование / Ученици от СОУ „Иван Вазов” с най-висок резултат в областта на олимпиада по природни науки

Ученици от СОУ „Иван Вазов” с най-висок резултат в областта на олимпиада по природни науки

Учениците от 7 „а” клас на СОУ „Иван Вазов” са с най-добри резултати в Плевенска област на олимпиадата по природни науки, което им дава правото да представят училището и цялата област в Националния кръг на олимпиадата. Това съобщи за infoPleven директорът на училището Димитър Митев.

Най-висок резултат на Областния кръг на олимпиадата по физика постигнаха Владислав Стефанов и Мерилин Писина от 7 „а” клас, а в същата класация, на девето и десето място, са Айлин Потурлиева и Живко Георгиев, отново от 7 „а” клас. Останалите седмокласници също се представиха отлично, подготвяни от своята учителка по физика Маринела Маринова.

Първите места и на Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда също са на ученици от „Вазов”. Росен Банзаров от 7 „а” клас е първи, а неговите съученици Владислав Стефанов и Мерилин Писина са съответно със 79 и 75 точки. Техен преподавател е Димитър Димитров.

Деветокласниците Глория Писина, Иван-Александър Колев и Клаудия Декова от 9 „з”, Силвия Тачева и Анна Георгиева от 9 „и” клас са химиците, които също ще представят училището и областта на Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Подготвя ги преподавателката им Лидия Танева.

Второ място на Областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование е за Росен Банзаров от 7 „а” клас. Класират се още Преслав Манойлов от 7 „а”, Сесилия Николова и Бетина Мукова от 8 „з” и Полина Луканова от 11 „з” клас. Преподавател на седмокласниците е Татяна Манойлова, а на осмокласниците и единайсетокласниците – Стефка Стойчева.

Надяваме се и вярваме, че всички класирани на областните кръгове на олимпиадите  по природни науки от СОУ „Иван Вазов” ще представят достойно училището и областта на Националния кръг, каза Димитър Митев.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...