Акценти
Начало / Икономика / В „Напоителни системи” Плевен са получили заплати

В „Напоителни системи” Плевен са получили заплати

Служителите и работниците от „Напоителни системи” Плевен са получили заплатите си за ноември и декември. Това каза за infopleven.com Петър Стоянов, който заплаши, че ще се самозапали пред Община Плевен, ако не преведат дължимите трудови възнаграждения.

Мъжът започна миналата седмица и предупредителна гладна стачка, която е прекратил. „Изпълнителният директор на „Напоителни системи” Стайко Ганчев ме увери, че ще направят всичко възможно до края на март да преведат и останалите две дължими заплати – за януари и февруари. За момента гладната стачка съм я прекратил, но оставам в стачна готовност. В утрешния ден животът всичко може да ни поднесе”, коментира Петър Стоянов.

По думите му, колегите му го подкрепят и оправдават, но не толкова явно, защото всеки се опасява за работното си място.

Ще припомним, че проблемът със забавянето на заплатите в плевенския клон на „Напоителни системи” не е от сега. Така след проверка на Инспекцията по труда в края на ноември миналата година бяха издължени трудовите възнаграждения до август включително.

Според Петър Стоянов, на местно ниво проблеми няма, предприятието генерира добри приходи, които обаче се изпращат в управлението на дружеството в София.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...