Начало / Образование / Ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Пордим първенци в общинското състезание „Защита при бедствия и пожари”

Ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Пордим първенци в общинското състезание „Защита при бедствия и пожари”

Седмокласници от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” – Пордим, станаха първенци в общинския етап в Националното ученическо състезание ”Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. След тях се наредиха участниците от основните училища ”Христо Ботев” с. Одърне, а третото място е за ”Никола Й. Вапцаров” с. Вълчитрън.

DSC_2729пордим

В теоретичната част състезателите решаваха тест, включващ въпроси за природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, сигнали за ранно предупреждение и оповестяване на населението, неутрализиращи разтвори при замърсяване с амоняк и хлор и първа помощ. Състезанията по практическата част се проведоха в учебните центрове „Защита при бедствия”, ”Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”.

Всички отбори показаха изключително добра подготовка. Разликата в точките между първите и следващите ги е минимална.

Победителите от общинското състезание в Пордим са амбицирани да дадат всичко от себе си, за да спечелят и областната надпревара, която ще се проведе в Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...