Акценти
Начало / Образование / Ученици от ПГ по ресторантьорство демонстрираха майсторство пред работодатели

Ученици от ПГ по ресторантьорство демонстрираха майсторство пред работодатели

Невена Арабаджиева

Традиционна среща с работодатели организира днес ръководството на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен. Тази година темата на форума беше „Професионалното образование – обучение и инвестиция  за бизнеса”.  „Целта на форума е да  срещнем професионализма и ентусиазма на нашия колектив от ученици и учители  с реалния бизнес. Ние сме  убедени, че успехът е дело на колективни усилия и тези усилия мотивират  учениците. Затова нашата задача  е амбициозна – да бъдем адекватни на високите изисквания на реалния бизнес  чрез постигане на европейско качество на подготовката”, каза при откриването на срещата директорът на училището Невена Арабаджиева.

На вниманието на присъстващите бяха предложени добрите практики и успехите, постигнати от учениците  през изминалата година. Проведена беше и дискусия на тема „Партньорството с бизнеса – гарант за  качествено професионално образование”, след което  беше обсъден бъдещият държавен прием в Професионалната гимназия по ресторантьоство, търговия и обслужване.

ПГРТО

На срещата присъстваха близо 30 работодатели, с които гимназията работи по проекта „Ученически практики” и в чиито обекти  се осъществяват производствените практики на учениците.

В момента  в професионалната гимназия се обучават 440 ученици в дневна, задочна и самостоятелна форма на обучение. Има и колежани, които се обучават  след завършено средно образование по специалността  „Организация и управление в ресторантьорството”. За нашите ученици не е трудно да си намерят работа, след като завършат образованието си, тъй като много често започват работа в тези обекти, в които са били на практика, сподели за infopleven Невена Арабаджиева.

А защо учениците от професионалната гимназия  бързо намират работа стана ясно и от демонстрациите, които направиха в края на срещата. Те показаха майсторство в карвинг, приготвяне на коктейли и тункване на трюфели.

сладкари
Ученици на гимназията редовно заемат призови места в Панорама на българското образование. Деница Конова /вдясно/ трета поредна година е сред призьорите.

 

приготвяне на коктейли
Задължителна съставка за хубавия коктейл е усмивката.
карвинг
Емил Митов от 11 клас в началото на месец ноември е спечелил златен медал от състезание в София по технически карвинг. 

 

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...