Акценти
Начало / Общество / Ученици от ПГРТО се запознаха с работата на Окръжен съд – Плевен днес

Ученици от ПГРТО се запознаха с работата на Окръжен съд – Плевен днес

Окръжен съд

92% от разгледаните дела през 2014 година в Окръжен съд – Плевен са решени в 3-месечен срок. Това заяви пред медиите административният ръководител на Плевенската Темида Александър Григоров. Срещата се състоя във връзка с обявения Ден на отворените врати в Съдебната палата, който се провежда в Деня на Българската конституция и юриста. Освен медиите, на срещата присъстваха и десетокласници от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, които имаха възможност да се запознаят с цялостната работа на съда и методите, по които се разпределят дела. Своите питания отправиха и граждани, които си бяха подготвили солидно количество въпроси, свързани с работата на магистратите.

През изминалата година в Плевенски окръжен съд са разгледани общо 3132 дела, като от тях 374 са висящи от 2013 година, сподели пред присъстващите Григоров. В това отношение се отчита леко увеличение в броя на делата спрямо 2013 г. – със 106 повече. Свършените дела през 2014-а са общо 2789 , което поставя съда в Плевен, заедно с този в Русе, на първо място по бързина на разглеждане на делата.

От 2011 година насам броят на наказателните и делата от общ характер е най-голям – 144 броя, поясни още Григоров. 1811 пък са гражданските дела за изминалата година, като председателят на съда поясни, че няма наказателно дело, което да е разглеждано повече от година. Забавяне има само при търговските дела, които няма как да бъдат приключени в 3-месечен срок, поради особеността им.

За изминалата година са били осъдени 107 лица, а влезлите в сила присъди са 77 на брой. 96 пък са били обвинителните актове, внесени от Окръжна прокуратура – Плевен.

Окръжен съд

Окръжен съд

Окръжен съд

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...