Акценти
Начало / Образование / ПГ по туризъм посрещна гости от Латвия, Италия, Сицилия, Турция

ПГ по туризъм посрещна гости от Латвия, Италия, Сицилия, Турция

IMG_8978международна среща ПГ по туризъм

Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен е домакин на втората транснационална среща по международния проект „Медия”, по който плевенската гимназия работи от 2014 г. Днес беше официалното посрещане на партньорите по проекта – ученици и техните преподаватели от Латвия, Италия, Сицилия и Турция.

Да поздравят чуждестранните партньори на плевенското училище дойдоха областният управител Ралица Добрева и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева. Те подчертаха важността на работата по подобни проекти, които помагат за разширяване познанията на учениците и за  тяхното професионално развитие.

IMG_8960международна среща ПГ по туризъм

От името на ръководството на професионалната гимназия директорката Малинка Маринова връчи  на Ралица Добрева и Албена Тотева почетни плакети в знак на добро сътрудничество.

Мила изненада за гостите бяха подаръците, подготвени за двама рожденици от италианската група –  Лучия, преподавател по английски език и Рубен – ученик от училището патньор в град Гиаде, Италия. По този повод те получиха специални подаръци от Малинка Маринова.

IMG_8970международна среща ПГ по туризъм

В програмата на транснационалната среща днес са предвидени срещи между учениците, посещение на завод „Мизия”и  на Панорама „Плевенска епопея”. Двудневният престой в Плевен предвижда още посещение в избата на Института по лозарство, запознаване с туризма в нашия край и с кулинарните произведения на българската и банатската кухня.

Работната среща ще завърши с официално връчване на сертификати, плакети и подаръци. Финалната среща ще е на 17 април от 19.30 часа в ресторант „Централ”, където домакините и техните гости заедно ще отбележат 19 години от създаването на Професионалната гимназия по туризъм.

Преди Плевен чуждестранните партньори са посетили Троян, където са имали възможност да се запознаят с грънчарството като един от най-старите български занаяти. Били са и във Велико Търново, програмата им включва и екскурзия до София.

Следващата международна среща ще е през месец октомври тази година в Катания, Сицилия.

Проектът „Медия, бизнес, предприемачество”, с водеща страна Латвия,  се реализира в рамките на ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” по програма „Еразъм +”. Изпълнението му предвижда една международна и 6 транснационални срещи. Крайният продукт от проекта ще е създаването на онлайн платформа за предприемаческо обучение и възможни решения за намаляване  на ранното отпадане на ученици от училище.

IMG_8949международна среща ПГ по туризъм

IMG_8951международна среща ПГ по туризъм

IMG_8965международна среща ПГ по туризъм

IMG_8971международна среща ПГ по туризъм

IMG_8977международна среща ПГ по туризъм

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...