Акценти
Начало / Образование / Ученици от ПГРТО – Плевен почетоха будителите, събирайки дарение за паметник на Данаил Попов

Ученици от ПГРТО – Плевен почетоха будителите, събирайки дарение за паметник на Данаил Попов

Ученици и учители от ПГРТО – Плевен отбелязаха тържествено Деня на народните будители на 29 октомври, сподели ръководството на училището. По традиция събитието се състоя в РИМ-Плевен, като тази година тематично бе избрана залата, където е уреден кът на известния възрожденец и наш съгражданин – Данаил Попов. Изборът на място за провеждане на инициативата не бе случаен. Той бе свързан с идеята на Сдружение „Васил Левски“ за изграждане паметник на Данаил Попов, в която по предложение на Ученическия парламент на ПГРТО, се включиха всички ученици и организираха дарителска акция за събиране на средства, с които да подпомогнат осъществяването на това начинание. На тържеството присъства председателят на сдружението, д-р Галина Цветкова, на която беше връчена събраната сума.

Будители ПГРТО 1
За шести път бяха връчени и стипендии на ученици, достойни продължители на будителското дело, проявили активност и спечелили различни престижни места в състезания и олимпиади през изминалата учебна година. Това са Мария Стефанова и Тихомир Барабарски от 12 клас на училището.
В чест на празника, учениците рецитираха патриотични стихотворения и участваха в дискусия на тема: „Народните будители – има ли ги, нужни ли са днес?“
Събитието беше уважено от г-жа Кремена Пъшева и г-жа Катя Иванова, експерти от РИО – Плевен и г-н Лъчезар Табаков от „Партнерс експо“, допълват от учебното заведение.

будители ПГРТО

Снимки: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...