Акценти
Начало / Култура / Ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен изнесоха празнична програма по повод Трети март

Ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен изнесоха празнична програма по повод Трети март

Три дни преди официалната дата на Освобождението на България от Турско робство -3 март, учениците от 5б клас на ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен с класен ръководител г-жа Янка Христова изнесоха празнична програма и създадоха истинско настроение сред ученици, учители  и ръководство.

За място на събитието беше избрана Актовата зала на училището, а тържеството протече на два етапа – от 12.30 гости на мероприятието бяха децата  от начален етап, а от 13.30 – учениците от прогимназиален курс. Сцената беше празнично украсена със специален декор, а учениците от 5б клас бяха облечени с български носии, което още повече допринасяше за внушението на празника.

Програмата на мероприятието проследяваше историята на България от падането й под Османско робство до Освобождението.

Трети март е важна дата в българската история, в която се правят първите крачки към утвърждаването на България за суверенна държава. Децата с усмивка на лице изразиха своето удовлетворение от факта, че са българи- нещо, което и ние самите не бива да забравяме във време, когато националното ни самочувствие и интереси са подложени на изпитание.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...