Акценти
Начало / Общество / Грамоти и лакомство получиха участниците в конкурса „Бяло и червено“ в Белене

Грамоти и лакомство получиха участниците в конкурса „Бяло и червено“ в Белене

Всички участници във втория Общински конкурс за мартеници „Бяло и червено” в Белене, получиха награди.

„Макар че бяха разделени в категории, решихме да наградим всички участници, защото всеки е вложил старание, въображение и желание при изработването на мартениците. Благодаря на тези, които се включиха в конкурса”, каза кметът Милен Дулев.

Той връчи Грамота за участие и шоколадови изделия на 25-те индивидуални участници, на детските градини в града, на ОУ „Васил Левски” и клубовете към него – „Вълшебници на словото” и „Арт клуб”, на Център за обществена подкрепа-Белене и на НЧ „Възраждане-1924” – с. Бяла вода.

Тази година Общински съвет-Белене също даде награда. „Приветствам идеята на кмета на община Белене Милен Дулев за конкурса за мартеници. Той се провежда за втора година, но Общински съвет-Белене за първа ще даде награда. Има толкова много мартеници и всяка една е уникална и неповторима. Трудно е да определиш коя да наградиш. Критерият ни при избор на награда от Общински съвет-Белене бе да е композиция, която да присъства на заседателната маса на местния парламент. Така избрахме творбата на Елица Олег Йорданова -III група при Детска градина „Мечта”, каза председателят на Общински съвет-Белене д-р Бистра Павловска. Тя лично награди Елица като й връчи Грамота за участие, скицник и цветни моливи, за да продължава да твори, както и кутия шоколадови бонбони, с които да почерпи всички, които са й помогнали да изработи композицията.

Здраве, късмет и дълголетие си пожелаха всички участници в общинския конкурс за мартеници „Бяло и червено”, а кметът ги призова догодина отново да участват, когато ще е третото му издание.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...