Акценти
Начало / Образование / Ученици от НУ „Христо Ботев” ще представят Плевен в националното състезание „Буквоплет” (снимки)

Ученици от НУ „Христо Ботев” ще представят Плевен в националното състезание „Буквоплет” (снимки)

Финалното градско ученическо състезание по правоговор и правопис на български език за второкласници БУКВОПЛЕТ 2019 г. се проведе на 2 май в НУ „Христо Ботев” – Плевен.

Форматът БУКВОПЛЕТ е създаден от Лайънс клуб Русе – Север, като от миналата година се превръща в национална кампания и се провежда в много градове в България.

За първи път тази година състезанието се организира и в  Плевен от Лайънс клуб Огледало. Мариета Павлова – президент на Лайънс клуб Плевен Огледало приветства всички гости и най-вече участниците и им пожела успех.

Гости на състезанието бяха Татяна Божинова – заместник областен управител на Област Плевен, Анастас Балабанов – чарт президент на Лайънс клуб Плевен, Виолета Василева – старши експерт за обучението в начален етап, РУО – Плевен, Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ – училището домакин на финалния градски кръг, Весела Йотова – директор на НУ „Патриарх Евтимий“, Диана Димитрова – директор на НУ „Единство“, учители и родители.

В състезанието участваха 28 финалисти от 4 училища, класирани на вътрешния училищен кръг.

Нелеката задача да следи правилното изпълнение на задачите и да излъчи победител имаше жури с председател Петя Василева – управител на образователен център „Комлед“, магистър по английска и българска филология с над 30-годишна преподавателска практика, заместник председател на Общински съвет – Плевен, председател на комисията по култура и член на комисията по образование; Боряна Генова – учител по български език и Теменужка Рeшовска – учител по български език.

След оспорвана надпревара и трудните три кръга, бяха излъчени и победителите.

На първо място беше класирана Кристина Манчева, а на второ – Виктория Андронова – ученички от НУ „Христо Ботев“ – Плевен. Те ще имат честта да представят град Плевен на националното състезание в гр. Русе, което ще се проведе на 12 май 2019 година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...