Акценти
Начало / Образование / Ученици от ДФСГ ”Интелект” ще практикуват в Лондон по проект

Ученици от ДФСГ ”Интелект” ще практикуват в Лондон по проект

izneseno_obu4enie-gramoti

10 ученика от Държавната финансово-стопанка гимназия ”Интелект” заминават за Лондон, Великобритания, по проект, информира ръководителката им Михаела Карамфилова. Практиката им в английската столица ще се състои от 2 до 22 февруари 2014 година.

Дейностите са във връзка с продължение на проект „Електронно митническо обслужване – европейския опит и практика“, секторна програма „Леонардо да Винчи“, дейност „Мобилност“, който се финансира с подкрепата на Европейската комисия.

В момента тече засилена подготовка на участниците в три области, необходими за успешната им реализация в рамките на проекта – професионална, езикова и културна.

С помощта на интерактивни методи, под формата на ролеви игри и изнесено обучение, учениците  от 11”б” и 11”в” класове се опознат и развиват своите умения за общуване и екипна работа.

Посредством специализираната професионална подготовка те разширяват своите теоретични знания по ключовите теми, свързани с митническото обслужване, митническите режими и процедури, както и общите си познания за данъчната и митническата служба във Великобритания.

Благодарение на културната подготовка, тийнейджърите се запознават с основните правила и норми на поведение в междукултурна среда, с начина на живот в страната-домакин, с традициите, обичаите, културните ценности, както и с инструкциите за безопасност по време на престоя.

В основата на езиковата подготовка е залегнал фокусът върху бизнеса като съвместяване на теория, практика и отработени умения, благодарение на които учащите да овладеят не само езика, но и способността да работят успешно в бизнес средата.

По време на изнесено обучение в град Трявна учениците имат възможност да попаднат в обстановка, близка до трансграничната, научават се да си помагат и разчитат един на друг. Организирано е и състезание, като най-добрите получават  грамоти и подаръци.

След практиката в британските организации и след подготовката в България учениците  ще имат възможност да съпоставят сродните дейности, което ще им даде възможност за разширяване на професионалния периметър, ще ги обогати и ще улесни творческият им път, тъй като ще разполагат с повече практически компетенции, поясни Михаела Карамфилова.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...