Акценти
Начало / Образование / Ученици от ДФСГ „Интелект“ се запознаха от близо с работата на Областната администрация

Ученици от ДФСГ „Интелект“ се запознаха от близо с работата на Областната администрация

Областна администрация – Плевен се включи днес в инициативата „Интелект в управлението и бизнеса“ на училище „Интелект“, преотстъпвайки три отговорни работни места на ученици от гимназията. Областен управител на област Плевен за един ден стана Божидар Кирилов Димитров, от 12 клас, специалност „Икономическа информатика“, а експерти „Държавна собственост“ и „Проекти“ – съответно Борислав Емилов Андреев, 12 клас, специалност „Икономическа информатика“, и  Илияна Бисерова Банкова, 11 клас,  специалност „Икономика и мениджмънт“.

Целта на инициативата е учениците да прекарат един реален работен ден в държавна институция и споделяйки опита на държавните служители, да се вдъхновят за бъдещата си професионална ориентация и реализация. Учениците се запознаха със задълженията и отговорностите на работното място от Марио Тодоров, Областен управител на Област Плевен, като имаха възможност да зададат въпросите, които ги вълнуват.

Областният управител за един ден Божидар Димитров се запозна с работата на Комисията по транспорт и по-специално с казуса за нерегламентираните превозвачи на пътници в областта и с мерките, които се предприемат за справяне с този проблем. След това той направи внезапна проверка в защитена местност „Кайлъка“, за да инспектира как вървят дейностите по почистване и поддръжка на парка.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...