Акценти
Начало / Образование / Ученици от ДФСГ „Интелект“ присъстваха на открито съдебно заседание в Административния съд

Ученици от ДФСГ „Интелект“ присъстваха на открито съдебно заседание в Административния съд

Ученици от ДФСГ „Интелект” в град Плевен прекараха един работен ден в Административен съд – Плевен. Възпитаниците на гимназията бяха приети лично от председателя на съда г-жа Полина Богданова – Кучева, която ги запозна подробно с функциите и спецификата в дейността на Административен съд – Плевен.

След разглеждане на отделните служби, младежите имаха възможност да присъстват на открито съдебно заседание по дело, проведено от заместник-председателя на съда, съобщават от пресцентъра на Административния съд. Ръководството на Административен съд – Плевен изрази надежда, че запознаването отблизо с практическата дейност на съдебната власт макар и в рамките на един работен ден, ще вдъхнови младото поколение да се насочи към бъдещата си професионална реализация в сферата на правосъдието.

Посещението на учениците от ДФСГ „Интелект” бе част от инициативата „Интелект в управлението и бизнеса“, партньор в която стана и Административен съд – Плевен. Идеята на инициативата е на прага на професионалната си реализация учениците да преживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...