Акценти
Начало / Последни новини / Достойно представяне на СКК „Киокушин” – Левски на Европейско първенство по карате

Достойно представяне на СКК „Киокушин” – Левски на Европейско първенство по карате

СКК „Киокушин” – Левски се представи достойно на Европейско първенство по карате „Киокушин – кан” за юноши и девойки младша и старша възраст. То се проведе на 19 март в Берлин, Германия. СКК „Киокушин” – Левски беше представен от Мариела Любенова /девойки младша възраст над 55 кг./, която завоюва трето място и бронзов медал от 8 участнички, съобщи сенсей Милен Петров.

Мариела Любенова е дългогодишна състезателка по карате. Заемала е много престижни места, като от последното състояло се Държавно първенство, което беше преборване за място в националния отбор, спечели две първи места – на ката и на кумите, с което си заслужи участието в Европейското първенство.

Сенсей Росица Петрова, от СКК „Киокушин” – Левски, е била единствената жена съдия в турнира. Сенсей Петрова е многократно награждавана с приз за „най-добър съдия на турнира”, като последната такава награда й спечели квота за съдия на Европейското първенство в Берлин, Германия.

17 от най-добрите млади състезатели на Българската Карате Киокушин Федерация (БККФ) представиха федерация и България на Европейско Първенство за деца и юноши в столицата на Германия, Берлин и завоюваха 6 Европейски титли, 5 сребърни и 4 бронзови медала.

В състезанието взеха участие 251 бойци от 13 страни, 5 организации и в 29 категории.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...