Акценти
Начало / Образование / Ученици от ГПЧЕ отнесоха четири награди за пиеса на испански

Ученици от ГПЧЕ отнесоха четири награди за пиеса на испански

С представяне на пиесата „Първият път“ от Игнасио Агангурен и Хавиер Иске театралната група на Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен завоюва четири награди на провелия се в София XIV Национален конкурс за училищен театър на испански език. Пиесата е разделена на шест части и разказва една серия от нови ситуации, пред които тийнейджърите се изправят за първи път.

Тази година в театралната група на ГПЧЕ участват Теодора Колева, Десислава Иванова и Павлета Павлова от 10 ж клас и Пламена Ангелова, Ивет Василева, Михаела Кунова, Лидия Младенова и Екатерина Буюклиева от 11 ж клас. За съвет и сътрудничество те са разчитали и на ученици от 12 ж клас – Емилиян Манолов, Адела Трифонова, Радостина Владимирова и Мариела Петрова – 10 ж, както и на безценната помощ на Галя Ангелова, която ги е придружила по време на фестивала.

Всяко едно усилие и всяка репетиция дадоха своите плодове, са категорични младите театрали. Защото на връчването на наградите са получили четири дипломи. За победител в конкурса за плакат на театралния фестивал е обявена Мариела Петрова, диплом за най-добра главна женска роля е получила Десислава Иванова, за най-добра второстепенна роля Екатерина Буюклиева, отделно от това награда за най-добре адаптиран сценарий е връчена именно на постановката на плевенските ученици.

„Като режисьор на театралната група искам да кажа „благодаря” за получената помощ и подкрепа от страна на ръководството на гимназията, но най-вече благодаря за усилието и посвещението, които актрисите и сътрудниците демонстрираха ден след ден, и които направиха възможно това приключение да завърши с щастлив край”, казва Лидия Паредес, учител-испанец и обучител по испански език в ГПЧЕ Плевен.

Младите театрали са доволни и че са имали възможност да останат цял уикенд в София и да гледат изпълнението на конкурентните пиеси на други училища в България, в които също се изучава усилено испански език, да обменят мнения, идеи и добри практики.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...