Начало / Култура / Ученици на Антоанета Воденичарова поднесоха концерт в Деня на музиката

Ученици на Антоанета Воденичарова поднесоха концерт в Деня на музиката

Дамян Господинов

Ученици от класа по пиано на Антоанета Воденичарова, преподавателка в Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ в Плевен, този следобед поднесоха концерт по повод Международния ден на музиката – 1 октомври. Вълшебните звуци от рояла оживиха залите на Художествената галерия-колекция „Дарение Светлин Русев“.

На любимата за младите таланти сцена се изявиха Дамян Господинов – 7 клас, Калин Иванов – 9 клас, и Мануела Георгиева – 12 клас. Концертът беше свързан и с годишнини на композиторите Ф. Менделсон, Веселин Стоянов, Л. Пипков, чиито произведения прозвучаха.

Калин Иванов

С изявата си младите таланти провериха себе си преди важни предстоящи конкурси. Един от тях е Петият международен клавирен конкурс „Шуман — Брамс“, който ще се проведе в Пловдив от 12 до 15 ноември 2014 г. Другият музикален форум е Националният конкурс „Мила Михайлова“, който ще е в началото на ноември във Варна, информира Антоанета Воденичарова.

Сред произведенията, които пианистите изпълниха днес, бяха пиеса на Любомир Пипков от сборника „Пролетни приумици“, „Калинкиният  сън“ от Веселин Стоянов, написана по произведение на Иван Вазов, и Втора балада от Шопен, с която завърши музикалният празник.

концерт Воденичарова

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...